Kadınlarda Kıllanmanın Sebebleri

kadınlarda kıllanma tüylenme
Kadınlarda Kıllanmanın Sebebleri
Pek çok yolu deneyerek tüylerden kurtulsak da, bazen bu veya buna benzer şeyler canımızı sıkabiliyor. Ama detaylarına baktığımızda eğer normalden daha fazla kıllanmaya maruz kalıyorsak bunun temelinde hormonsal bir bozukluğun olduğu veya buna benzer bir hastalığımızın olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden bu gibi durumlarda doktora gitmeyi ihmal etmemek alacağımız ve uygulayacağımız pek çok yöntemden çok daha etkili olacaktır. Çünkü sorunun tespiti beraberinde çözümü getirecektir.
Böbrek üstü bezinin bozuk olması; Bunun yani böbrek üstü beziniz kalıtsal bir neden dolayı veya geçirdiğiniz bir rahatsızlık sonucu bozulmuşsa eğer hormon üretimi artmaktadır. Bu da vücudunuzun çeşitli yerlerinde daha fazla kıllanmanın meydana gelmesine neden olmaktadır.
Androjen hormon artışı; Herhangi bir sebepten dolayı eğer androjen hormonların salgısı artarsa eğer buna bağlı olarak kana daha fazla hormon geçmeye başlar. Buna bağlı olarak kıl kökleri normalden daha fazla hormon çekmeye ve daha fazla gelişmeye başlar. Bu kıllanmanın fazlalığı veya hızlı artışı kana geçen hormon miktarına göre değişim gösterir.

Polikistik over sendromu; Bu bir çeşit yumurtlama bozukluğu diyebiliriz. Eğer polikistik over sendromuysanız erkeklik hormonlarının fazla üretilmesine, adet düzensizliğine ve bunlara bağlı olarak da tüylenmenin oluşması başlar ve artar.
Peki, aşırı kıllanmadan kurtulmak için ne yapılmalı?
Her şeyden önce bunun için bir doktora gidilmeli ve sorunun neyden kaynaklı olduğu tespit edilmelidir. Daha sonra doktorunuz buna uygun ilaç veya tedavi yöntemini zaten size önerecektir.
Bir diğer yöntem de ağda, epilasyon gibi yöntemler ile bu bölgelere müdahale etme. Bu sayede tüylerden ve kıllardan kurtulabilirsiniz.